Ungdomslägret Helene Hokkanen

Nu är jag hemma från ungdomslägret hos Helene Hokkanen och jag kan säga att jag lärt mig massvis och träffat massa nya underbara vänner! 
Jag kom dit på fredagen (18 Juli) vid 3 tiden. Då var Bella (en som jobbar där) där för att hjälpa och visa mig vart Joy, sakerna och allt skulle vara. Allas namn stod på respektive boxar så det var inte alls svårt att hitta! 
Min lektion började 16.00 och den gick nogurlunda bra. Helene tränade ju mig för första gången så hon visste ju varken hur jag eller hästen gick. Efter alla haft sina lektioner skulle vi äta mat tillsammans på en pizzeria och lära känna varandra, och det var super trevligt. Efter det skulle vi ha ägg race, till häst... Så alla sadlade hästarna och fick en sked med ett ägg på och först skulle vi skritta, sen stanna, backa, sedan var det dags för traven som alla förutom två tappade ägget på. Det slutade med att jag och Ylva fick köra galopp och jag märkte aldrig att hon tappade ägget, så som segrare vart det jag och jag fick göra ett sliding stopp med ägget ;) Sedan spelade vi kubb allihopa :)
Lördagen började 07.00 med att ge hästarna och oss själva frukost. Första gruppen skulle rida 08.00-09.00 och i den gruppen var det Felicia Lennartzon, Cecilia Kratz Ärleskog och Thilda Karlgren. När deras lektion var slut var det grupp 2's tur och det var Linnea Halldin Pålsson, Lisa Torstensson och Annie Johansson. Efter dom var det grupp 3's tur där jag var med och dom som var med mig var Emma Larsson Pettersson, Ylva Hackberg Dverstorp och Victor Wernestad. I våran grupp var vi som sagt 4 personer så vi fick en halvtimme längre och det vi fick träna på var cirklar och rundowns. Öka och sänka tempot, få cirklarna så bra som möjligt, träffa mitten och så. Rundowsen lät vi hästarna göra fel och saktade av dom till skritt när dom ökade utan att vi ville det, skrittade dom lite och sedan tog upp dom i galopp igen och fortsatte göra så. En riktigt bra lektion! Efter den lektionen var det lunch och sen började allt om på nytt med grupperna, fast denna gång tränade vi på stopp och spinn. Jag kan inte förklara hur vi övade spinnen för jag kan inte dom rätta orden, men stoppen körde vi till en vägg och stoppade dom och satte oss verkligen ner, sa det magiska ordet och det vart riktigt bra tillsut :)
När dagen var slut kom kvällen med lekar, skratt och mat, vilket var otroligt trevligt!
Söndagen började precis som lördagen och vi fick då träna på allt! Men mest galoppbytena. Alla var verkligen super duktiga! 
Sedan på söndags eftermidddagen började föräldrar ramla in för att kolla på våran uppvisning där alla visade ett reining mönster. Alla var nervösa, men det gick bra för alla och det var verkligen super kul!
Om jag skulle få ge denna helg ett betyg skulle den få 9/10. Varför det inte blir en tia är för jag skulle velat ha det en dag till för att få vara med alla längre! Det var såå himla trevligt! :)
Tack till Helene och alla för en super duper helg! Och en applåd för att ALLA var med på dunken! 
 
(Ps: Alla tränade inte exakt på samma sak beroende på vilken nivå hästen och du låg på)
// Marie
 
( Skrivet 22 Juli, men inte kunnat ladda upp det förrän nu!)

RSS 2.0